Wist u dat...?

Ontdek het verleden van Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague!
De oorsprong van het Kurhaus ligt in het jaar 1818, in 1885 opende op de plaats van het oude badhuis het Kurhaus.

Koningin Wilhelmina

Wist u dat... Koningin Wilhelmina als 10-jarig meisje al het Gouden Boek heeft ondertekend als Koningin der Nederlanden? Na de dood van haar vader, Koning Willem III, werd zij onder regentschap van haar moeder Emma tot de Nederlandse troon geroepen. Zo tekende de jonge Koningin de eerste pagina van het boek, gevolgd door Emma op de tweede bladzijde. Door het laten tekenen van het Gouden Boek, werd de eeuwenoude band tussen het Oranjehuis en Scheveningen versterkt.

Ontdek onze rondleidingen

Poppodium

Wist u dat… De brede trap richting onze Kurzaal er niet altijd al zat? Vroeger was dat de plek waar het concertpodium in stond. Overigens is het tegenwoordig mooi gecombineerd; indien er een concert of evenement plaatsvindt in de Kurzaal is er een op maat gemaakte podium die in het trappengat gelegd kan worden.

Bekijk de zalen  Reserveer een rondleiding

Ontstaan kustplaats Scheveningen

Wist u dat ... in 1818 Scheveningen als eerste Nederlandse kustplaats toestemming van de gemeente kreeg om een klein houten badhuis te plaatsen? Dit werd gebouwd door de heer Jacob Pronk. Het was toentertijd mode in Engeland dat zeewater een geneeskrachtige werking zou hebben op de mens. Het zeewater werd gebruikt voor diverse kwalen en er werd heilig geloofd dat dit ook werkte. Twee jaar later werd, mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie en medewerking van het gemeentebestuur, het houten badhuis vervangen door een stenen badhuis.

Bekijk onze rondleidingen

Optreden The Rolling Stones

Wist u dat... Het beruchte optreden van The Rolling Stones in augustus 1964 voor een langere periode een eind maakte aan popconcerten in de Kurzaal? De fans waren ontevreden over het voorprogramma en na drie nummers ging de microfoon van Mick Jagger kapot. De politie klom op het podium, de Stones vluchtten naar de auto en het doek werd voor die avond definitief gesloten.

Reserveer uw historische rondleiding

Opening 1887

Wist u dat... Nadat het Kurhaus in 1886 afbrandde, het hotel nog vóór de opening van het nieuwe badseizoen in 1887 in volle glorie hersteld was? Aan die glorie werd grandeur toegevoegd door het verblijf van talloze bekende kuurgasten. Het bracht directeur Goldbeck ertoe een speciaal gastenboek op te stellen. Dat register kreeg in de wandelgangen al snel de naam “Gulden Boek”. Ontdek de rijke geschiedenis tijdens onze rondleidingen!

Bekijk onze rondleidingen