Agenda

Gilde Den Haag Hofjeswandeling

- 31 oktober 2022

Verstopt achter muren en woonhuizen, vaak nauwelijks zichtbaar van de straat bevinden zich de vele hofjes van Den Haag. Een verborgen wereld met een geheel eigen sfeer en karakter. Deze oer-Hollandse woonvorm dateert uit de 16e eeuw, maar heeft de afgelopen 400 jaar haar aantrekkingskracht nauwelijks verloren. De wandeling start elke dinsdag en donderdagmiddag om 13:30 uur vanaf Restaurant 't Goude Hooft. Reserveren kan via de website. Prijs: €8,- per persoon.


Verder lezen

Haagse Antiek- en Boekenmarkt

1 mei 2022 - 22 september 2022

De antiek- en boekenmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag is een waar walhalla voor liefhebbers van antiek, curiosa, oude prenten en boeken, schilderijen en kunstobjecten. Haal je hart op bij de ontelbare kramen vol antiek en boeken met gezellige terrasjes rondom de markt op het Lange Voorhout. De markt is geopend op donderdagen en zondag van 10:00 tot 18:00 uur.


Verder lezen

Koning ontvangt geloofsbrieven ambassadeurs

11 mei 2022 - 6 juli 2022

 Woensdagochtend ontvangt koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde in Den Haag met grote regelmaat nieuwe ambassadeurs die hun geloofsbrieven komen aanbieden. Dit gaat gepaard met een ceremonie die te volgen is vanaf de Paleistuinen. De nieuwe ambassadeur arriveert 's morgens vroeg in galarijtuig begeleid door ruiters van de Bereden Marechaussee. Bij Paleis Noordeinde staat een erewacht en een militaire kapel opgesteld. 

 

Eerstvolgende data:

11 mei, 25 mei, 15 juni en 6 juli


Verder lezen

Royal Christmas Fair

8 december 2022 - 23 december 2022

Kerstmarkt in Den Haag! De Royal Christmas Fair is één van de grootste en leukste kerstmarkten van Nederland. Van 8 tot en met 23 december 2022 brengt de Royal Christmas Fair je met twinkelende lichtjes en bekende kerstliedjes in de ultieme kerstsfeer. Een editie die anders gaat zijn dan eerdere edities, maar waarvan het beleven van de ultieme kerstsfeer absoluut behouden blijft. Op het romantische Lange Voorhout in het centrum van Den Haag kun je elke dag van 12:00 tot 21:00 uur slenteren langs bijna honderd kerstkraampjes, smullen van winterse lekkernijen, genieten van gratis optredens en natuurlijk originele kerstcadeautjes kopen. Kortom: voor de mooiste kerstmarkt van Nederland moet je in de historische binnenstad van Den Haag zijn!


Verder lezen

Kerst-Sing-Along

18 december 2022

Atrium City Hall organiseert sinds enkele jaren de Kerst-Sing-ALong in het Atrium van het stadhuis in Den Haag. Een éénmalig kerstkoor van 300 personen wordt samengesteld, dat na drie keer repeteren een concert kan geven aan 1.100 bezoekers. Vorige jaar werd deze afgelast vanwege de corona maatregelen maar niet getreurd want Gregor Bak en Francis van broekhuizen hebben goed nieuws! Dit jaar zal de Kerst-Sing-Along op 18 december plaats gaan vinden waarbij het weer mogelijk is om met z,n alle vrolijke kerstliedjes te zingen. 


Verder lezen