125 jaar Escher in het Kurhaus

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat één van de bekenste grafische kunstenaars, Maurits Cornelis Escher, geboren werd. Daarom staat Den Haag dit jaar in het thema van Escher en zijn er op verschillende locaties tentoonstellingen met zijn werken te bewonderen.

Niet alleen in musea in Den Haag zijn exposities van 125 jaar Escher. In het Grand Hotel Amrâth Kurhaus zijn dankzij
Gallery Bell’Arte en Artichoque Art Galerie elf van zijn kunstwerken te bewonderen en staan deze zelfs te koop!

Escher in het Kurhaus

In Den Haag zijn er op verschillende locaties tentoonstellingen te bewonderen. Zo ook in het Amrâth Grand Hotel Kurhaus, waar 11 van zijn kunstwerken te bewonderen zijn.

Bezoek deze mini-expositie en boek een overnachting in het Kurhaus. 
Reserveer het '125 jaar Escher'-arrangement en geniet van een heerlijk ''Le Good Morning Amrâth'' ontbijt en een 3-gangen diner.

Boek het arrangement

 

Gallery Bell' Art & Artichoque Art

Wist je dat Grand Hotel Amrâth Kurhaus over 11 kunstwerken van Escher beschikt? Deze werken worden aangeboden door Gallery Bell’ Arte en Artichoque Art Galerie en zijn te koop!

Bekijk ze hier:

Gallery Bell' Arte Artichoque Art Galerie 

125 jaar Escher

Het was dit jaar 125 jaar geleden dat de kunstenaar M.C. Escher (1898-1972) werd geboren. Zijn werk bestaat uit prille houtsneden van personen en weergaloze weergaven van natuur en landschappen.

M.C. Escher werd wereldberoemd vanwege zijn kunstwerken met optische illusies, waaronder: 'Waterval', 'Belvédère' en 'Relativiteit'. Escher stuurde bouwkunde aan de Technische Hogeschool in Delft en exposeerde onder meer bij de Haagse Pulchri Studio. Het Kunstmuseum Den Haag heeft 's werelds grootste museumcollectie van Eschers werk.

M.C. Escher staat het meest bekend om zijn onmogelijke tekeningen zoals 'Klimmen en Dalen', maar ook om zijn metamorfoses als 'Lucht en Water' en 'Reptielen'.

 

Escher tentoonstellingen in Den Haag: Net als Escher

In ‘’Net als Escher’’ laat het museum Escher in Het Paleis beroemde Escherthema’s als optische illusie, reflectie, natuur en onmogelijke architectuur tot leven komen aan de hand van eigentijdse kunst. Door een mix van werken van meer dan 30 nationale en internationale kunstenaars laat het museum zien hoe actueel de thema’s van Escher nog steeds zijn en hoe zijn werk evolueert in de moderne cultuur.

Bezoek de tentoonstelling 'Net als Escher' van vrijdag 3 november 2023 tot en met zondag 24 maart 2024.