Gallery Bell'Arte at the Kurhaus

In april 2015 werd in het hotel de tweede vestiging van de Maastrichtse Gallery Bell’Arte geopend. De filosofie achter Bell’Arte laat zich omschrijven als ‘verscheidenheid in fascinatie’ op zoek naar lokale, nationale en internationale kunstenaars, figuratief en abstract werkend.

Tijdens de opening werd in de serre van het Kurhaus het bijzondere, speciaal voor het Kurhaus ontworpen, ‘Grote Vogeltjesplafond’ van Gerti Bierenbroodspot onthuld. Het werk is een zeeblauw plafond bezaaid met speciale vogels met hun Latijnse benamingen. De sfeer van het plafond zal overgaan in de prachtige zee met de vogels die meevliegen.

Door het gehele Kurhaus en buiten op de terrassen zal permanent kunst van Gallery Bell’Arte geëxposeerd worden. Dit zullen wisselende exposities zijn van zowel schilderijen, foto’s, als beelden in glas, brons, steen en rvs. De galerie exposeert namen als Ans Markus, Pépé Grégoire, Jan Desmarets, Emile Cornelis, Bart Somers, Luigi Galligani, Ans Zondag, Gerti Bierenbroodspot, Arvid, Joris Gaymans, Albert Niemeyer, Francesca Zijstra en Carlos Mata. Enkele kunstenaars maken nieuw werk, geïnspireerd door het hotel en de Scheveningse kust.

Helene Gregoire

Hélène Grégoire zal vanaf 23 april tot 15 oktober haar werk laten zien in het Kurhaus te Scheveningen.

Meer informatie over haar expositie vindt u hier

Contact

Voor meer informatie betreft de exposities en kunstenaars kunt u contact opnemen met Doret Huibers via welkom@gallerybell-arte.com of bekijk de website http://www.gallerybell-arte.com.

Gastenboek Kurhaus

In 1893 werd het gastenboek voor de eerste keer getekend door de toen 13-jarige prinses Wilhelmina, die met haar moeder het Kurhaus bezocht. Sindsdien is het gastenboek benut om onder andere staatshoofden, filmsterren, leden van het Koninklijk Huis en (inter)nationale artiesten hun handtekening erin te laten plaatsen, gepaard met bijzondere illustraties. Kunstenaar Arvid Henkes heeft het beroemde gastenboek van het Kurhaus gedigitaliseerd en deze is te zien in de video rechts.

Helene Gregoire - Kustenaar

Expositie Rosa Serra te bewonderen in het Kurhaus